Bedste elevationsseng

Bedste elevationsseng

Det er ret tankevækkende, at vi bruger cirka 26 år af vores liv på at ligge i vores seng og sove. Man kan derfor godt forstå vigtigheden af, at vi ligger godt i vores seng, når vi bruger så lang tid der. Søvn er ikke blot søvn – det har nemlig stor betydning for vores livskvalitet og velvære. Et dårligt søvnmønster forårsaget af gener under nattesøvnen kan resultere i, at man føler sig mere træt og stresset, eller det kan vise sig i form af hovedpine eller rygsmerter.

Forskere mener endda, at det kan føre til kroniske tilstande, hvorfor det er vigtigt, at du passer godt på din krop med den helt rette seng. Derfor kan man sige sig selv, at det selvfølgelig er vigtigt at have den bedste seng, der passer til dit behov. Her er elevationssengen en af de bedste sengetyper. Elevationssengen har et væld af funktioner, og derfor oplever mange at få en meget bedre nattesøvn.

Fordelene ved en elevationsseng

Med en elevationsseng kan du ligge lige præcis, som du har lyst til. Om det er med benene helt i vejret eller halvt siddende, bestemmer du selv, så længe du har fjernbetjeningen ved din side. Der er mange grunde til at vælge en elevationsseng, og en er dem er, at du får en meget bedre nattesøvn – især hvis du lider af rygsmerter.

Hvis du er typen, der har meget uro i benene, er denne seng også den perfekte, da du finder meget mere ro, når du selv kan bestemme, hvordan du vil ligge. Hvis du er forkølet, kan det være svært at sove ordentligt, men du sover altså bedre i denne sengetype end i andre senge. En elevationsseng kan desuden være med til at modvirke snorken, hvilket enten dig eller din partner måske vil sætte stor pris på.

Hvis du bruger meget tid i sengen, når du er vågen, er elevationssengen også det perfekte valg. Den er nemlig helt ideel, når du vil ligge eller sidde i sengen og læse, fordi du kan justere hovedgærdet, så du sidder eller ligger helt perfekt. Det sammen gælder, når du ser fjernsyn, hvor du også kan ligge og sidde godt uden at belaste ryg og nakke. Det er desuden det bedste valg af seng, hvis du er gravid.

Elementer i en elevationsseng

En elevationsseng består af flere forskellige komponenter, og det er selvfølgelig vigtigt, at de alle sammen fungerer optimalt, når du skal finde din nye seng. Idéen med elevationssengen er selvfølgelig, at du kan køre både hoveddelen og fodenden op og ned, alt efter hvordan du ligger bedst, og for at kunne det, skal sengen have en god motor.

For mest mulig stabilitet og ro kan det godt betale sig at finde en motor fra et kendt mærke, der ofte producerer kvalitetssikre motorer med et meget lavt støjniveau. Hvis du køber sengen i en fysisk butik, er det en god idé at lægge sig i sengen og prøve de forskellige funktioner. Så kan du nemlig selv mærke, hvorvidt sengen er hurtig til at reagere på fjernbetjeningen, og om sengen bevæger sig jævnt og ikke i ryk.

Endnu en vigtig del af sengen er elevationsbunden. Du får den bedste oplevelse med sengen, hvis der er en madrasbremse på sengebunden, så madrassen holdes helt på plads, når sengen køres i stilling. Lamellerne i elevationsbunden skal desuden være af høj kvalitet og meget gerne justerbare, da det gør, at du kan lave finjusteringer på sengen i fodenden og ved hovedgærdet.

Der er en lang række fjedre at vælge mellem i madrasserne, men de, der giver mest komfort, er pocketfjedre, multipocketfjedre og posefjedre. De giver den bedste nattesøvn, da det er disse typer af fjedre, der er mest støtte i. Madrastypen afhænger meget af ens kropstype og vægt, og hvis man vejer over 95 kilo, er det bedste for ens krop at ligge på madrasser med multipocketfjedre.

Tjek producenten

En elevationsseng er et ret komplekst møbel, da det skal kunne bevæge sig og justeres, så det passer til lige præcis din livsstil og kropstype. Derfor er det også en rigtig god idé at tjekke op på producenten, så du er sikker på, at den er udviklet af kompetente fagfolk.

Know-how og teknologi på højt niveau er kernen i den bedste elevationsseng. Store fabrikker med meget erfaring inden for produktudvikling er typisk de bedste producenter, fordi produktudvikling betyder, at man både har haft forskere inden for den tekniske del, men også fra det sundhedsfaglige fakultet, så terapeuter og læger har vurderet sengen ud fra deres faglighed.

Årets bedste elevationsseng

Sengetesteren har lavet en undersøgelse for at finde årets bedste elevationsseng, og vinderen af bedst i test var Venus No. 1 elevationssengen fra bedrenætter.dk. Sengene giver et godt og sundt soveklima, fordi madrassen indeholder temperaturfølsomt cooltex-skum. Denne type skum har den egenskab, at den kan tilpasse sig rummets temperatur og din kropstemperatur.

Springmadrassen i Venus No. 1 har en masse punkter, der støtter din lænd, hofter, din nakke og skuldre. Dette skyldes opdriften fra de mange pocketfjedre i madrassen. Topmadrassen indeholder en masse bambusfibre, som giver ventilation og virker blødt og afsvalende mod din krop. De sørger desuden for, at al fugt fra din krop damper væk, så du ikke vågner op på en fugtig eller våd madras.

Elevationssengen her har en perfekt højde, hvis du har problemer med at komme i seng eller op ad den om morgenen. Bunden er nemlig lavet som en træramme på 20 centimeter, hvilket giver følelsen af at træde ud af sengen, i stedet for at du skal rejse dig fra sengen. Der findes flere forskellige sengeben til denne seng, og du kan selv vælge, hvilke du vil have monteret, alt efter hvilket udtryk du ønsker.

Ikke nok med at sengen er den bedste, når man ser på komfort, så er den også et pænt møbel. Denne model er nemlig betrukket med smart møbelstof, som kan bestilles i flere forskellige farver. Endnu et plus er, at du kan styre sengen via en app fra telefonen.