Bedste kontinentalseng

Bedrenaetter.dk
Se udvalget »
Sengetid.dk
Se udvalget »
Sengefabrikken.dk
Se udvalget »
Nordicdream.dk
Se udvalget »

Bedste kontinentalseng

I tiden kan man virkelig tale om, at kontinentalsenge hitter. Det er ikke uden grund, for sengetypen garanterer, at du ligger komfortabelt og får en god nattesøvn. Det er sengens store, bredde soveflade, der specielt får dig til at ligge behageligt, fordi der ikke er en revne i midten, som kan irritere i løbet af natten. Mange er glade for at få monteret en sengegavl på sengen, da det gør den mere behagelig at opholde sig i. Når man først har prøvet at ligge i en kontinentalseng, er det svært at vende tilbage til en gængs springmadras. Der findes et væld af kontinentalsenge, og du kan læse lige her, hvorfor de er så populære.

Kontinentalseng – hvad er det for en størrelse?

Det største kendetegn ved kontinentalsengen er, at den er opbygget af mange lag. Det er de mange lag, der gør den så behagelig at ligge i, hvorfor danskerne for tiden er vilde med sengen. Den typiske seng har tre lag. I bunden ligger en boxmadras, i midten en springmadras og øverst er der en topmadras med en kerne, som typisk består af latex eller det kendte memory foam. Dette gør at den er blandt de bedste senge.

Endnu en karakteristikum for kontinentalsengen er, at den ikke har en sengeramme. Vi er typisk vant til at lægge en madras på en lamelbund i en sengeramme, men det gør man altså ikke her. Her er det altså udelukkende boxmadrassen, der udgør bunden, og så stables de to andre madrasser ovenpå. Dette er med til at gøre kontinentalsengen højere end andre senge, men det er der flere fordele ved. Folk med rygproblemer eller ældre, som på den ene eller anden måde kan have nedsat bevægelighed, har meget lettere ved at komme i og op ad sengen, hvilket er et stort plus.

Den sidste – men ikke ubetydelige – fordel ved kontinentalsengen er, at du slipper for revnen i midten. Selvom du anskaffer dig en kontinentalseng som dobbeltseng, så er topmadrassen nemlig én stor madras, der laver én stor, samlet flade.

Vælg den rigtige madras

For at en kontinentalseng kan give dig den rette komfort og den bedste søvn, skal madrasserne tilpasses lige netop dig. Man kan nemlig let komme til at lægge pengene i en madras, der er alt for blød, fordi det virker meget behageligt, når man lige hurtigt prøver en seng i en butik. Med tiden kan en alt for blød seng dog give problemer med ryggen, og det kan endda gå så galt, at man kan opleve problemer med blodomløbet og vejrtrækningen. Hvert år bruger vi omkring 3000 timer i vores seng, og derfor er det altså helt essentielt, at vi ligger ordentligt.

Det, der bestemmer fastheden på sengen, er især hårdheden af springmadrassen. Fastheden i madrasserne skyldes pocketfjedre, der giver en masse kontaktpunkter mellem madrassen og dig, og derved kan springmadrassen justere sig efter din kropsbygning. Når du skal afgøre, hvilken fasthed der er egnet til din kropsbygning, skal du tage din vægt i betragtning. Det er altså ikke noget med at lyve om din vægt, når du står foran en sengespecialist – det vil du fortryde, når du har haft din seng i meget kort tid.

En tommelfingerregel er, at hvis du vejer under 75 kilo, skal du have en madras i medium fasthed med pocketfjedre. Vejer du over 95 kilo er det optimale en multipocketfjedermadras med fast fasthed. Ligger du derimellem, skal du gå efter en madras med fast fasthed, men bare med pocketfjedre. Du kan selvfølgelig altid regulere hårdheden af sengen ved at bytte topmadrassen ud med en anden model, men den største bidrager til liggekomforten er springmadrassen.

Individuel tilpasning i dobbeltsengen

Du har lige læst, at det er meget vigtigt at vælge den rigtige fasthed i madrasserne, så du ligger ordentligt om natten. Hvad gør man så med dobbeltsenge, tænker du. Dig og kæresten eller din kone eller mand vejer ikke det samme. Det er der taget højde for, så I kan få bedste mulig komfort hver.

Under topmadrassen, der dækker hele sengen, er der nemlig to separate springmadrasser. Det ligner, at der blot er én springmadras, men det er blot fordi, at de holdes sammen af et betræk, så sengen bliver mere stabil. Alt, I skal gøre, er altså at vælge side, og derefter kan I få de helt rigtige madrasser til hver jeres behov, så I begge ligger helt perfekt.

Med kvaliteten i top

Selvom kontinentalsenge grundlæggende er meget behagelige og gode senge, så er det stadig vigtigt at være opmærksom på kvaliteten, når man erhverver sig en ny seng. Kvaliteten af madrasserne kan nemlig variere en del, alt efter hvilken seng du køber, og det er selvfølgelig vigtigt for din komfort, at kvaliteten er i top. Der findes en række bedre mærker, hvor du kan være sikker på kvaliteten, men nogle lavprisproducenter holder prisen nede ved at slække på kvaliteten.

Det er specielt boxmadrassen, der spares på, fordi dens vigtighed måske nedprioriteres, fordi den ligger nederst. På trods af at den udgør det nederste af de tre lag, gør den en forskel. Det kan derfor anbefales, at du tjekker kvaliteten af boxmadrassen separat, så du er sikker på, at den er god. Nogle producenter skærer nemlig også helt det nederste lag væk og betrækker bare en bundkasse, og så har du pludselig kun to lag i sengen, hvilken tydeligt kan mærkes. Det er derfor altid vigtigt at sikre sig, at den kontinentalseng, man står og kigger på, rent faktisk har alle tre lag, og at de alle er i høj kvalitet – også hver for sig.

Læs også om hvordan du får et smertefrit besøg hos tandlægen her.

Med de mange lag og det høje antal af pocketfjedre i springmadrassen, er kontinentalsengen altså ren selvforkælelse. Du kan designe sengen, så den passer til lige præcis dig, og hvis noget ikke føles, som det skal, er mange forhandlere altså villige til at lade dig bytte en madras eller andet, så du kan få den optimale nattesøvn. Med sengegavl og et par puder bliver sengen helt ideel til at sidde at læse eller se tv i. Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med hjemmesiden Sov-bedre.dk, som har lavet en komplet guide til valg af de bedste kontinentalsenge, som kan læses ved at følge linket ovenfor. Her er nogle rigtig gode råd at hente.