Tre tips til valg af kugledyne

Tre tips til valg af kugledyne

oktober 28, 2020 Blog Sponsoreret indhold 0

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

En god søvn kræver en god seng. Og en god seng kræver en god madras. I en god madras er der typisk indbygget forskellige komfortzoner, som giver kroppen ergonomisk støtte, når man sover.

Men én ting er, hvad du har under dig, når du sover. Noget andet er, hvad du har over. En god dyne gør underværker for din nattesøvn. Hvis du vil være sikker på at sove godt og roligt, bør du overveje at anskaffe dig en tung dyne: https://hugged.dk/kugledyne/.

En tyngdedyne er en helt ny fornemmelse, som bare skal prøves. Men for at sikre sig at nætterne under kugledynen bliver en succes, er det vigtigt, at man vælger den rigtige dyne.

Vælg en dyne der passer til din vægt

Hvis man er vant til en almindelig dyne fyldt med fibre eller dun, er det at sove med en kugledyne en helt ny fornemmelse. For nogle kræver det lidt tilvænning, men når man først er blevet fortrolig med den nye dyne, er den slet ikke til at undvære.

En kugledyne er bygget op med små kugler, som giver en god tyngde. Tyngden påvirker centralnervesystemet positivt, så stress og uro dæmpes og mindskes. Dynen ligger sig om dig som en beskyttende favn, men dynen skal dog heller ikke føles for tung.

Dynerne fås derfor i forskellige vægtklasser, som passer til brugerens kropsvægt. Hvis du er i tvivl om hvilken vægtklasse, du skal vælge, kan du altid spørge der, hvor du køber din dyne.

Vælg det rigtige fyld til din dyne

Formålet med en tung dyne er at skabe et beroligende tryk mod kroppen, som stimulerer sanserne og skaber en rolig og tryg nattesøvn.

Med en kugledyne omkring dig får du lettere ved at mærke dig selv og komme fra hovedet og ned i kroppen, hvilket er en klar fordel, når du skal sove. Det at have forstyrrende tanker er den primære årsag til søvnproblemer.

Tyngdedyner er bygget op omkring små kugler, som smyger sig om kroppen. Kuglerne er oftest lavet af plastik eller glas.

Hvis man synes fornemmelsen er meget anderledes end det, man er vant til, kan man vælge en kugledyne, som ud over de små perler også er fyldt med bomuld eller fibre, og som derfor minder mere om en almindelig dyne.

Vælg en dyne der passer til dit behov.

Tyngdedyner har en dokumenteret effekt på bl.a. ADHD, autisme, stress og angst. Hvilken type dyne der er den rigtige for dig, handler i høj grad om, hvordan din søvn er, og hvad du har brug for.

Inden du vælger din dyne, bør du derfor gøre dig klart, hvad dit behov er, og hvad du gerne vil have, dynen skal kunne. Det er dog på ingen måde kun mennesker med psykiske lidelser, der har glæde af en tung dyne.

Enhver, som gerne vil forbedre sin søvnkvalitet, har god gavn af en kugledyne, da dynen hjælper på søvnløshed og giver en generelt roligere søvn. Og hvem vil ikke gerne krammes af sin dyne natten igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *